fredag 31 december 2010

Gott Nytt År!

Gott Nytt År till alla nära och kära och till alla Er som tittar in i min blogg. Ska tänka lite extra på Sverige när klockan är sex här borta. Ha en fantastisk nyårsafton och ta det lugnt med champagnen.

onsdag 29 december 2010

Ännu mera kö!!!

Äntlige framme i Brooklyn och hela familjen var jättehungrig. Vi hade läst att det skulle finnas en fantastisk pizzeria som hetter Grimaldis. Alla var inställda på en riktigt god pizza efter den långa promenade på 3 timmar. Men gissa vad som väntade när vi kom fram???

Ännu mera kö!!!
Det blev ett besök på The Pizza istället som låg precis runt hörnet. Alla mätta och glada.

En lång promenad....

När vi insett att det inte blev något besök hos Frihetsgudinnan började vi att gå mot Brooklyn Bridge. Det blev en lång promenad på närmare 3 timmar och med 4 små ben så var det inga glada miner på slutet men de var jätteduktiga. Utsikten från bron var fantastisk.
Tryggt med rejäla konstruktioner.

Min underbara familj mitt på Brooklyn Bridge.


Dessa köer!!!

Alla dagar blir inte som man tänkt sig. Vi började dagen med att stå upp tidigt för att komma iväg och få se den gröna damen med facklan. Efter att ha åkt taxi med en asiat som var ganska tuff i sin körstil kom vi äntligen fram. Vi klev ur taxin och insåg att det var många fler än vi som hade tänkt samma tanke. Kön var väldigt lång och vi hade nog fått köa några timmar för att komma ombord på båten. Vi fick nöja oss med att se henne på håll och försöker att komma lite närmare nästa gång som vi besöker New York. Vilket jag hoppas inte ska dröja för länge.

tisdag 28 december 2010

Runda klot

Idag har vi varit och haft bowlingturnering. Grämer mig lite att jag inte vann men får vara nöjd med att jag fick mest strikar av alla.
Kloten är tunga så det är bra att man kan hjälpas åt.

Så här lycklig blir man när man gör sin första strike någonsin.


Ännu mera gott...

Idag har vi varit i Palisades och det blev ett besök på Cheesecake Factory. Vi åt en fantastisk god lunch så vi orkade ingen efterrätt utan tog med oss den hem. Vi provade 3 olika sorter och alla var jättegoda. Min favorit blev den som hette Red Velvet som innehöll vit choklad med någon god fyllning som var färgad med rödbeta. Låter kanske lite skumt men den var fantastiskt god. Mums.
Min stora last i livet är ju choklad så det var inte lätt att välja.

måndag 27 december 2010

Mums..

Nu väntas det frukost. Anders och Maines fantastiska amerikanska pannkakor är väldigt goda. Får man dessutom färska blåbär och hallon på så slinker det ner några till. Efter en god frukost så ska det nog skottas lite till. Det finns lite att göra idag. Efter det ska jag nog ta och spöa grabbarna i Wii. Vi får se om jag lyckas.

Vad mycket det blev..

Vad mycket det blev på en natt. Runt 30 centimeter har det kommit. Vilken tur vi hade som kom hem från vår shoppingtur. Normalt tar det 40 minuter att ta sig hem. Igår blev resan på närmare 2 timmar. Efter att ha läst nyheterna idag så är vi väldigt glada att vi kom hem över huvudtaget.
Tur att vi har med oss vår flitige lille arbetare. Han var snabbt ute innan frukost och skulle hjälpa till. De andra två grabbarna ligger i soffan med sina nintendo DS. Melvin undrade varför jag måste ta kort hela tiden. Han tycker att jag stör honom när han arbetar. Han är rolig han.

Idag blir det en dag ute i snön och efter det ska det sitta gott med en kopp varm choklad med vispgrädde.


lördag 25 december 2010

Den omtalade granen

Här är den omtalade granen. Den är verkligen vacker med sina kulöra färger och blixtrande lampor och som pricken över i den omtalade stjärnan i toppen med Swarowski kristaller.

Sätter man granen i relation till höghusen så blir granen ganska liten.








Vilken butik...

På Nintendo World vid Rockefeller center var det bara att sätta igång och spela för fullt. För Isac var det som att komma till himmelriket han hade gärna stannat där resten av dagen. Perfekt ställe att släppa av alla killarna på för att vi shoppa en liten stund i lugn och ro.


Det är högt...

Utsikten från 69:e våningen på Rockefeller Center var helt fantastiskt. Bilarna på gatan var inte stora när man tittade ner. Sankt Patricks katedral blev väldigt liten när man kom upp på dessa höjder. Absolut värt ett besök.






fredag 24 december 2010

God Jul till Er alla

Klockan är nu nio här och Kalle har precis börjat i Sverige. Synd att man inte kan se det på SVT play. Vi ska nu till att äta vår julfrukost. Julskinka och nybakade frukostbullar och gröten är på spisen. Här är vår gran som vi klädde igår kväll. Vi blev mycket nöjda med resultatet. Sådana här granar borde vi ha i Sverige. Önskar Er alla En Riktigt God Jul.

torsdag 23 december 2010

En sagolik butik


I Disney store trivdes jag och mina barn som fisken i vattnet. Önskar att man hade varit några år yngre så att man hade fått shoppa loss i alla dessa vackra prinsessor och prinsar som var i hyllan. Försökte till och med att få Melvin till att kanske vilja köpa någon men Pokemon stod högre upp på önskelistan. Konstigt....

måndag 20 december 2010

Det är mäktigt...



Time Square at night. Fantastisk upplevelse. Neonskyltar överallt. Mycket folk. Framförallt långa köer när man ska betala. Idag har det blivit besök på världens största ToysRus. Melvin och Isac passade på att åka det omtalade pariserhjulet som finns i butiken. Helt otrolig butik i flera våningar. Önskelistan till tomten har blivit lång. Enda problemet i butiken var den långa kön i butiken för att få betala.

Jag mitt ibland stjärnorna

Kändes helt ok att stå så nära Jon Bon Jovi. Ett besök på Madame Tussau är att rekommendera. Jag föredrog de lite popigare figurerna när Stefan inriktade sig på Dali Alama och John F Kennedy.

Vilken fantastisk dag i New York

Vilken dag! Det har varit helt fantatiskt att äntligen få se Manhattan. Strålande sol och några minusgrader helt perfekt väder. Manhattan är stort.... riktigt stort. Vi har hunnit med riktigt mycket under våra timmar inne i The big apple. Ovan en bild tagen på Times Square. Väntar redan på nästa tur in till Manhattan.

söndag 19 december 2010

Vilken vi tur vi hade....

Vilken tur vi hade som kom iväg den dagen som vi gjorde. Annars hade det varit drygt att få sitta på flygplatsen med två barn. Det lilla strömavbrottet vi drabbades av på Landvetter är ju en bagatell i jämförelse med alla snö som drabbar alla flygplatser i Sverige. Här är all snö som vi har så ni hade ju gärna fått skicka över några centimeter så att vi också hade fått lite mer julkänsla. Ha en fortsatt underbar dag.

Vilken bil..

Ni kan ju gissa vem som gärna tar sig en tur i den här? Igår hjälpte Melvin till att köra hem veden med bilen. Han gjorde det gladeligen. Fort går den. Stefan och Anders fick snällt köra resten av veden i skottkärra.

lördag 18 december 2010

Känns som hemma...

Idag har jag, Maine och Maja besökt det stora Ikea varuhuset i Paramus det kändes precis som hemma förutom att alla runt omkring inte pratade svenska. Vi fick inhandlat vår julskinka, sill, lax, hovmästarsås, ansjovis, pågens gifflar, ballerinakex, och det viktigaste av allt julmust. 140 dollar... som hittat. Var gör man inte för den rätta stämningen. Så nu kan vi förbereda oss för att fira jul. Det som fattas är förstås inhandlingen av disneygranen men det får bli i början på nästa vecka.
Som sagt det kändes som hemma....Nu är det kvällsmatsdags och idag står det nygrillad fläskfilé på menyn som herrarna i huset har laget till. Det ska bli fantastiskt gott.

torsdag 16 december 2010

Vilken liten sötnos

Här är lilla Maja. Hon bara sover och sover och gör hon inte det så är det dags att äta. Hon är hur söt som helst och verkligen jättesnäll. Märks att vi inte har kommit i rytm ännu. Barnen vaknade klockan tjugo i fem och tyckte att det var urtråkigt att ligga kvar i sängen. Halv sju stod varken jag eller Stefan ut längre så då gick hela familjen upp. Nu är klockan tio och vi är hungriga som om det vore lunch. Barnen äter pizza som var kvar sedan igår kväll. De har en fantastisk tradition här att när man får barn så ordnar grannar och vänner att familjen inte behöver ordna med kvällsmat på en hel vecka den kommer levererad till dörren. Igår hade tyvärr en mamma glömt sitt uppdrag så det kom en budpizza. Det smakade gott det också efter en lång resa.

onsdag 15 december 2010

Vi är framme...

Vi är äntligen framme. Efter ompackning av bagage på Landvetter på grund av att en väska vägde några kilo för mycket. Sedan gick strömmen på Landvetter vilket gjorde att det blev flygförseningar till Arlanda. Men nu är vi äntligen på plats i detta förlovade land. Kan bara intyga att det är stort och jag är helt salig över alla dessa amerikanska hus och julsmyckningar.
Här har vi Anders och Maines hus. Varmt och jättemysigt är helt säker på att vi kommer att trivas.

Nu ska vi ta oss en god fika och gosa med Maja. Sedan ska vi bara koppla av och landa och inse att vi faktiskt är framme.


tisdag 14 december 2010

Äntligen...

Äntligen ledig och det ska bli helt underbart. Hoppas att det ska finnas massor med tid och framförallt snö för att kunna göra mer snöänglar. Jobbar inte innan den 11 januari igen. Nu ska det julmysas i mängder och framförallt ska det kopplas av och bara ha det gott.
Posted by Picasa

måndag 13 december 2010

Ett julkort med små söta änglar


Posted by Picasa

Det närmar sig....

Det närmar sig och väskorna börjar att bli fulla. Idag har det varit städning precis hela dagen och fortfarande är det en hel del kvar att göra innan man kan sätta sig och koppla av. Kom på idag att vi har glömt att fixa kort från försäkringskassan och de vi hade har gått ut på datum. Typiskt.....Nu får jag nog ta och fortsätta så att jag hinner att bli färdig med allt som ska göras innan det är dags att gå och knyta sig.
Posted by Picasa

söndag 12 december 2010

Det går framåt....

Äntligen är julkorten så gott som klara och snart färdigskrivna. Hoppas de ska komma på lådan imorgon. Idag har vi varit på julbord på Tylöhus med Stefans familj. God mat och trevligt sällskap. Det har verkligen varit jättemysigt och barnen skötte sig helt perfekt. Märks att de börjar att bli stora. Nu är det snart dags att gå och knyta sig men först hoppas jag få se den nya lilla kusinen Maja på Skype. Ska bli kul att få träffa henne och hela familjen om bara några dagar.
Posted by Picasa

onsdag 8 december 2010

Det är kallt i huset.....brrrrrrr

Typiskt att cirkulationspumpen ska lägga av just nu. Får hålla igång med en liten värmefläkt. Väntar på rörmokaren. Och han har sagt att han ska komma ikväll. Tycker att klockan börjar bli mycket men vi får väl hoppas att han kommer. Nu ska jag inta soffan en stund med mina barn innan det är dags att stoppa dem i säng.
Posted by Picasa

måndag 6 december 2010

Julklapparna är nu klara

Tror att julklapparna som ska inhandlas är klara. Har haft en underbar dag idag. Har fått klippt mig, fikat på stan och nu ikväll har jag haft en jättemysig grupp som har varit och pysslat. Julkorten som jag har gjort idag kommer upp här på bloggen under de närmaste dagarna. Nu väntar sängen på mig och det ska bli fantastiskt skönt. Hoppas att huvudvärken ger med sig av lite skönhetssömn. Natti Natti.
Posted by Picasa