måndag 29 november 2010

Julkort med pepparkaksrecept


Underbart vinterväder och solen skiner. Idag har det producerats mer ljus och nu ska jag sätta mig och få till lite beställningskort. Julmusiken går för fullt det gäller att komma i rätt stämning. Längtar verkligen till jul.
Posted by Picasa

söndag 28 november 2010

Det närmar sig...

Första advent är här och idag är det bara en mysdag. Det är kallt ute och vitt på marken och det är så mysigt med alla dessa tända ljus och ljusstakar i fönstrena. I eftermiddag väntar tomtepromenad här hemma. Det är tradition och för en gång skull så regnar det inte. Ovan är ett julkort som jag gjort med massa material ifrån Magnolia. Ha en härlig första advent.
Posted by Picasa

lördag 27 november 2010

Enkelt...

Här kommer ett enkelt och snabbt julkort. Funderar på när jag ska hinna att få alla mina julkort gjorda. Får se om jag hittar någon snygg vikning som man kan göra. Idag ska jag och Martina på julmarknad i Källsjö men först är det julfest i Rolfstorp. Isac ska vara med och lussa så det vill man ju inte missa. Efter det är som sagt Källsjö som gäller. Vi har producerat ljuslyktor, ljus, tändsticksaskar, tags och en massa annat kul för att sälja. Vi får hoppas att det går lika bra som förra helgen. Nu ska bilen packas. Ha en underbar vintrig lördag. Skulle gärna vara ute och njuta av vintervädret men det får vi försöka att ta imorgon istället.
Posted by Picasa

torsdag 25 november 2010

Underbart

Bild lånad ifrån Asia Spas hemsida
Har haft en underbar eftermiddag på Asia Spa i Varberg. Badat i den varma källan, bastat slappat i hängstolarna och bara tagit hand om mig själv. Borde verkligen ta och göra detta lite oftare. Finns så många bra avkopplingställen på nära håll men man är bara väldigt dålig på att utnyttja dem. Ska försöka att inte dröja så länge till nästa gång.

onsdag 24 november 2010

En månad kvar...

Vad tiden går. Helt otroligt. Idag har det varit vilodag och det har varit välbehövligt. Det har varit en hektisk helg med julmarknad och en massa annat. Idag har vi varit ute och gått i snön och haft snöbollskrig. Nu har barnen somnat så nu ska det slappas i soffan och drickas en god kopp te.
Posted by Picasa

lördag 20 november 2010

Julkänsla

Idag har vi smygstartat med julen....underbart. Hade en grupp som var och gjorde julkort på förmiddagen så julmusiken åkte på och de hade med sig pepparkakor och en fantastisk god glögg med cognac i och som pricken över i skumtomtar. Nu ska det förberedas klart inför marknaden imorgon på Vilhelminagården i Vare utanför Varberg. Har ni inget för Er och bor i närheten som kom gärna förbi. Titta in på http://www.vilhelminagarden.se/ för vägbeskrivning. Välkomna!
Posted by Picasa

fredag 19 november 2010

Pysselkväll

Fredag och det börjar att närma sig kvällen. Håller på att förbereda för lite tjejer som kommer hit ikväll och vi ska julpyssla. Det kommer att göras tags, julkort och kanske någon tändsticksask. Men innan vi ska bli kreativa så blir det lite mat på pizzerian och sedan hoppas vi att kreativiteten är på topp. Ska bli jättekul att umgås och för en gång skulle utan barn. Nu får jag skynda vidare så jag hinner med allt som jag har planerat. Ha en underbar helg.
Posted by Picasa

Födelsedagskort

Ett födelsedagskort med Prima Marketings mönsterpapper. Alfabetet som jag använt på kortet är Quickutz Maddie Anne. Gillar effekten man kan göra med Perfect Pearl med de små skimrande fjärilarna. Stämplarna på kortet kommer ifrån Reprint och Inkido.
Posted by Picasa

torsdag 18 november 2010

Julkort

En ruggig dag som vi ändå har hållt oss inne det mesta. Isac är på bättringsvägen så vi har faktiskt varit ute och tagit lite frisk luft och fått upp uteslingan på butiken. I övrigt idag så har jag mest gjort ljus till marknaden och umgåtts med mina pojkar. Ikväll skulle det varit musikkväll i bygdegården men jag får nog snällt hålla mig hemma eftersom jag tror att resten av sällskapet inte vill ha någon magsjuka. Kanske kan sätta mig ute och lyssna på distans.... nej då fryser jag nog näsan av mig. Funderar faktiskt på att ta mig ett varmt bad istället eller bara krypa upp i soffan och slötitta på tv. Vi får se vad det blir.
Posted by Picasa

onsdag 17 november 2010

Jultag


En jultag skapade med Inkidos stämplar.
Posted by Picasa

Kort till pensionen


Ett kort i ÖIS färger var beställt. Så här blev resultatet.
Posted by Picasa

Spännande...


Förmiddagen blev det att vara hemma och vårda barn. Sedan möttes vi i dörren vid middag när jag skulle iväg på förläsning i Halmstad. Föreläsningen var mycket intressant och handlade om Mindfulness - att leva i nuet. En mycket bra och intressant föreläsning som Cecilia Åkersdotter höll i. Fick insikt i hur mycket man missar genom att bara stressa i livet. Man måste lära sig att använda alla sina sinnen lite bättre. Alltid kul att gå på föreläsning hoppas bara att man tar till vara lite av det som man har lärt sig.

Efter en lugn och behaglig eftermiddag väntade en snabb shoppingtur i Halmstad. Isac var i akut behov av byxor och det är inte lätt när man är lång och väldigt smal att hitta något som passar och som sitter uppe. 3 par byxor inhandlades så nu ska han väl klara sig ett litet tag i allafall.

Sedan gick kosan vidare till Ge-kås och idag var det helt ok med folk. Fick köpt julklapparna som skulle köpas och det känns väldigt gött. Blev lite irriterad när jag kom ut och såg att de hade stängt in min bil med kundvagnar. Undrar faktiskt ibland om alla har något att tänka med. Tur att det finns trevliga karlar som hjälpte till att flytta lite på vagnarna och hjälpte mig så att jag kunde lämna Ullared med ett leende på läpparna. Stor heder till Er.
Posted by Picasa

tisdag 16 november 2010

Julkort med snöflingor



Ett julkort med beige cardstock och Inkidos röda snöflingepapper. Stämplarna med snöflingorna kommer ifrån Inkido likaså julkramar stämpeln. Skulle du vara sugen på att göra ett likadant så hittar du materialet hos Scrap & Korthuset.
Posted by Picasa

Nu har den kommit..

Nu har den förskräckliga vinterkräksjukan nått familjen Bengtsson. Idag var det och hämta Isac i skolan och han var riktigt kokhet så det var rejält med feber. Han somnade gott i eftermiddags så jag fick äntligen städat toaletterna, duschkabinen, tvättat mattor, dammsugat och dammat. Ikväll fortsatte eländet och det var för Isac att börja springa till toan. Om man säger som så... vinterkräksjuka är bland det värsta jag vet. Nu håller vi tummarna att resten av familjen klarar sig ifrån detta elände.

måndag 15 november 2010

Lite annorlunda julkort



Har gjort ett julkort av kaffefilter. Något jag tänkt väldigt länge men aldrig blivit av. Men nu har jag gjort slag i saken. Gjorde inte kortet i traditionella julfärger utan gick loss på Inkidos rosa julpappers serie. Har ni inte provat detta så gör det. Kanske inget man gör 50 stycken av men det ska nog bli några fler om jag hinner.
Posted by Picasa

söndag 14 november 2010

Julkort


Ett litet julkort i härlig röd färg. Gillar verkligen stämpeln som är på kortet. Martha Stewarts snöflinge punch har också varit ett mycket bra köp. Imorgon väntar nya pysseltag det ska göras tags och ännu flera tändsticksaskar.
Posted by Picasa

Ännu mera ljus

Posted by Picasa

Mera ljus




Posted by Picasa

Ljus




Posted by Picasa

Något fel måste det vara...

Isac frågade idag på morgonen om vi inte kunde baka lussekatter. Ja Ja mensan visst kan vi det. Sagt och gjort gick vi i och handlade och satte igång och baka. Nedan ser ni resultatet...
Ingen av oss mer än Stefan gillar russin i bullarna så vi gör vår egna variant med pärlsocker och alla blir glada och nöjda. Fick även bakat pepparkaksbiscotti och de kommer att smaka gott till glöggen. Nu ska barnen badas och sedan får det bli lite Filip och Fredrik till min och ungarnas förtjusning.
Posted by Picasa

lördag 13 november 2010

Vilket tempo...


Nu har jag tempot uppe. Idag har jag suttit och gjort tändsticksaskar. Totalt blev det strax över 40 stycken. Imorgon blir det vilodag. Farsdag ska firas. Jag tror att jag ska ta det lite lugnt och spela Wii med Isac för det var bra länge sedan. Men snart väntar Göteborg på mig. Ska bli jättekul att gå på Björn Skifs ikväll på Scandinavium.

Posted by Picasa

fredag 12 november 2010

113

Dagen idag har gått åt till att göra 113 ljus....puh. Kommit en bra bit på väg för att bli färdig till några julmarknader som ska vara inom de närmsta veckorna. Nu väntar en snart en kväll med Idol om jag får som jag vill. Stefan vill alltid se Dobidoo men idag tror jag att det är jag och Isac som vinner tv-kampen. Så nu väntar min sköna soffa på mig och kanske blir det något gott att dricka också. Ha en fantastisk helg.
Posted by Picasa