onsdag 29 september 2010

Torsdag morgon....

Torsdag morgon och arbetet väntar. Ska idag jobba ända till till kvart över sju....lång dag. Strålande sol och man vet att man inte hinner ut på hela dagen. Får försöka att få en nypa frisk luft när jag är hemma på middag. Visar ett kort som jag gjorde i förra veckan till en kund som beställde ett kort till en 40-åring med barnasinnet kvar. Fick sedan reda på att det skulle ge bort ett presentkort på en ny klocka så stämplarna på tagen passade ju väldigt bra. Ibland har man tur. Ha en underbar torsdag. Och alla ni som har möjlighet försök att njuta av det härliga höstvädret.

Stressa stressa stressa

Vilket liv man lever alltid denna stress som hänger över en. Idag var det upp i ottan få iväg äldste sonen till skolan efter det iväg till Ullared insåg att det var dåligt med tjocka i kläder i garderoben. Hem till Isac kommer ifrån skolan. Fixa middag, plocka upp alla påsar som man fick med sig hem. Nu ska det göras mellanmål och efter det så ska huset saneras (om jag har lust). Lutar nog åt trädgårdsarbete istället i det vackra vädret. Nu ska det göras piratmackor som barnen har beställt till mellanmål. Puh.... en dag på spa hade suttit fint.

måndag 27 september 2010

Enkla kort


Här kommer årets första julkort..enkla och snabba. Blir nog en hel del sådant här producerat eftersom det blir lite marknader och annat nu i höst. Mönsterpappret kommer ifrån Maja Design och textstämplarna kommer ifrån Magnolia.
Posted by Picasa

Små söta....

igelkottar på väg till kalas. Måndag middag solen skiner och radion spelar riktigt bra musik att vara kreativ till. Undrar fortfarande vart helgen tog vägen?? Förmiddagen idag har gått åt till att göra beställningskort. Första julkorten är nu gjorda kommer i bloggen under dagen om jag hinner. Det står gympa med båda barnen på schemat, hem fixa kvällsmat iväg och skjuta med Isac och sedan är det läxläsning och efter det ska två barn i säng. Puuuuuuuuuuuuuuh Stefan är iväg hela långa dagen. Tror jag kommer att landa gott i soffan när barnen väl har somnat.
Posted by Picasa

söndag 26 september 2010

Söndag....



Försöker att ha en lugn helg men det går väl sådär....Idag har jag jobbat med butiken. Nya varor ska ut i webshopen. Julen börjar att närma sig och ska man få gjort alla sina julkort så gäller det nog snart att börja. Inspirationen har inte riktigt infunnit sig för att göra julkort. Nu ska jag sätta mig och försöka att få till lite kort och kanske någon layout. Vi får se vad tiden räcker till. Har idag hämtat min farmors symaskin så nu får vi snart prova att sy på layouterna.
Posted by Picasa

torsdag 23 september 2010

En liten mus

Ett kort gjort med Penny Black stämpel. Det rosa mönsterpappret kommer ifrån My Minds Eye och Välkommen till världen stämpeln kommer ifrån Inkido. Funderar på om man ska börja sätta fart och göra lite julkort......
Posted by Picasa

onsdag 22 september 2010

Varför göra sig till??

Dagen började med ett besök hos tandläkaren med min yngste son. Det börjar med att han bryter ihop och mamma får snällt sätta sig i stolen. Men han öppnar snällt munnen så att vi får räknat alla tänder.
Efter att vi har kommit hem så har dagen mest bestått utav trädgårdsarbete skönt att bli av med det som har vissnat ner.
Tänkte att jag skulle slå på stort ikväll och bjuda på Kreolsk gryta med fläskfilé och massa gott men det man får höra av barnen att det inte faller de små herrarna i smaken. Jag ger snart upp med vår lille och mat och kör med mamma scan i alla lägen.

måndag 20 september 2010

Baka Baka...

Nu har jag bakat hela förmiddagen vilket är något som jag tänkt göra väldigt länge. Nu är boxen full med nybakade vaniljbullar, goda chokladmuffins och äppel och kokostoscarutor.

Här kommer receptet på äppel och kokostosca:
20 st
1 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
100 g smält avsvalnat smör
3 äpplen

Toscasmet:
50 g smält smör
2 dl kokos
4 msk vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 dl sirap

Till garnering:
Blockchoklad

Sätt ugnen påå 200 grader. Klä en aluminiumform 22x28 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner äggsmeten tillsammans med möjlken och smöret.

Skala och skiva äpplena tunt. Håll hälften av smeten i formen, strö ut äppelskivorna och häll därefter resten av smeten. Grädda i c:a 15 min.

Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en kall kastrull och låt sjuda några minuter. Ta ut kakan, bred på smeten och grädda ytterligare c:a 15 min.

Skär kakan i rutor när den har svalnat.

Smält blockchokladen och ringla över rutorna.

Lycka till!!



I eftermiddag väntar gympa med båda barnen och efter det ska jag och lämna barnen hos sin morfar som får rycka in eftersom jag ska på föredrag på Campus med Dogge Doggelito. Ska bli väldigt kul att höra honom när han ska prata om att Våga välja din dröm.

Välkommen till världen

Ett beställnings kort till en liten kille. Mönsterpappret kommer ifrån Magnolia och tycker att det passar perfekt till små nyfödda prinsar. Stämpeln är färglagd med distres ink.
Posted by Picasa

lördag 18 september 2010

Dinosaurier

Regnet det bara vräker ner, perfekt pysselväder. Stefan är på torget och gör slutspurten på valarbetet. Ska bli skönt när det är över. Håller tummarna att han har lyckats att få tillräckligt med kryss så att han får göra det han tycker är roligt. Isac spelar Wii och Melvin är hos Morfar och spelar Uno alla är glada och nöjda. Själv passar jag på att sitta och pyssla i butiken. Har lite beställningkort som ska göras. Här kommer ett beställningkort till en kille som gillar dinosaurier. Ett kort som man blir glad av.

.
Posted by Picasa

fredag 17 september 2010

Några mer än jag...


Idag har jag varit på det stora varuhuset Ge-kås och man kan säga att det var några mer än jag som hade tänkt samma tanke. Trodde jag skulle fått köpt vinterkläder till mina barn men jag orkade inte gå där med allt folk. Gör ett nytt försök en annan dag och hoppas på mindre folk. Det jag behövde mer var ringar till att hänga upp mina nya gardiner med. Konstigt att notan slutade nästan på 2000 kronor. Det är hopplöst att åka till det stället. Kommer man under en 1000 lapp så ska man vara nöjd. Finns väldigt många bra saker som man behöver bland annat en ny handväska, nya dukar, lampskärmar och mycket annat smått och gott (dock inga fryspåsar denna gången).

torsdag 16 september 2010

Nu är jag trött


Arbetat hela dagen från 8.45 till 19.15 så ikväll har intagit soffan och tittat på idolaudition. Fick supergod lunch hos min mamma på middagen. Pannbiffar stod på menyn och det passade mig perfekt. Vi fick klippt till mina nya gardiner på lunchen och när jag kom ikväll för att hämta symaskin och gardinerna så var allt redan klart. Tusen Tack lilla mamma vad skulle jag göra utan dig. Så nu har gardinerna kommit upp i tv-rummet och jag är så nöjd. Nu är det bara ett runt soffbord som fattas. Men nu ska jag gå och lägga mig och läsa den nya scrapbooking tidningen som har kommit. Hoppas att man kan hitta lite ny inspiration.


onsdag 15 september 2010

Den har kommit!

Soffan har kommit hem och är på plats och det blev jättebra. Tog lite tid att skruva och få ihop det. Under tiden som Stefan skruvade passade jag på att få torkat några golv och det var i stort behov. Insåg att vårt gamla soffbord inte alls blev bra till soffan (vilken otur...;) så nu blir det till att inhandla ett nytt. Kommer bilder på hur det blev när allt är färdigt. Behöver bara få min lilla mamma och hjälpa mig att sy färdigt mina nya gardiner.

måndag 13 september 2010

Äntligen

Äntligen har vi bestämt oss för vilken soffa vi ska ha. Den kommer att bli jättebra vid vår tv.
Vår gamla soffa har sett sina bästa dagar men den har varit fantastisk skön att sova i. Men nu har klädseln gått sönder. Det ska bli kul att få inreda och byta lite gardiner och köpa nytt soffbord och få det riktigt höstfint.

Snygging...

Här kommer min tolkning av veckans skiss som Marja har gjort skissen till.

Gissa om han var nöjd när han kom ner?? Han hade gärna gjort om det. Vågar inte lova att jag följer med om det blir fler tillfällen. Men ååååååååååååååh vad jag längtar efter varma bad, sol och god mat. En restresa till värmen hade inte suttit fel. Men jag har ju en resa att se fram emot men det dröjer några månader till men det ska bli fantastisk roligt.

Måndag igen...

En helg går i rasande fart. Var på Ikea, Chilli och Kungsmässan i lördags ensam med mina två barn. Hade förberett mig på att det kan bli en mycket kort tur med tanke på att mina killar ibland är som hund och katt. Men de var superduktiga och vi hade det jättemysigt. Vi fick handlat gardiner, plädar 6 par skor massor av ljus i alla dess former så nu är vi rustade för höstmys.

Här kommer ett beställningkort till en liten tjej som skulle döpas. Stämpeln är ifrån Magnolia och den har jag använt till mycket.

Posted by Picasa

söndag 12 september 2010

"Lantlig inredning och heminredning"

Hos Stilero hittar man de mest fantastiska väggord så man kan pryda sina väggar med.
Gå in på deras hemsida och var med och tävla.

fredag 10 september 2010

Vill ha mer sommar!!!

Nu känns det som om hösten är här på riktigt. Jag är dunderförkyld och det regnar ute. I och försig finns det ju fördelar med det här vädret också. Vad är bättre än att få vara inne och pyssla utan att ha dåligt samvete för att landen i trädgården ska rensas.

Tips till ikväll är att ta och tänd en massa ljus, kryp upp i soffan under en filt sätt på en bra film och glöm inte godisskålen (viktigast av allt) och njut av att det är fredag kväll. Nu ska jag gå in och förbereda för att svåger och svägerska ska komma på besök. Det blir tagliatelle med pestokyckling och det ska bli supergott. Till detta kommer det att serveras ett glas rödvin och sedan hinner man kanske inte ens sätta på filmen innan man sover gott i soffan.

Här kommer en layout på en sommarbild som är tagen på Getterön i Varberg.
Skulle gärna vilja att sommaren hade mer sådana här kvällar.

Ha en härlig helg!

Posted by Picasa

onsdag 8 september 2010

Nu börjar det närma sig.....

..Julen. Ska man hinna färdigt med alla julkorten så gäller det att börja i tid. Nu har det kommit in härliga julpapper ifrån Maja Design hos Scrap & Korthuset.
Visst är de läckra??



Man får pigga upp sig...

Vilken dunderförkylning som har smugit sig på. Tur att man har en ledig dag idag och kan kurera sig. Näsan rinner, bihålorna värker och hosta som heter duga. Vika tvätt står på listan idag och jag har en fyråring som har tjatat att vi ska göra det hela morgonen. Men först tänkte jag lägga ut en layout som jag gjorde på helgen scrapträff hos Ann-Louise.



Mönsterpapprena kommer ifrån My Minds Eye och deras kollektion Lil´s Robots. Helt underbara papper att använda till mina coola killar.

måndag 6 september 2010

Tävlingsbidrag till Veckans skiss

Har aldrig skickat in någon skiss och tävlat med innan men någon gång ska vara den första.
Ann-Louise har gjort skissen till Veckans skiss och min tolkning kommer här.

Bilden är ifrån när vi var på Borås Djurpark i april och tittade in de nyfödda geopardungarna. Vi hade underbara dagar i Borås med mycket vårsol, badande, god mat på restaurang och en skön hotellnatt som barnen uppskattade.

Posted by Picasa

Vilken helg!

En härlig lördag i Åsa med Ann-Louise, Marja, Carita, Eleonore, Therese, Karin och Linda plus tre barn och två hundar. Hela huset fullt av folk med ett gemensamt intresse scrapbooking och göra kort. Tack Ann-Louise för en jättekul dag och för all god mat. Nästa träff hoppas jag att du hinner sitta lite mera och få vara lite mer kreativ. Kul att träffa så många nya människor som alla har ett gemensamt intresse. Fick skapat 5 layoter och det var väl helt ok. Här kommer en på mina underbara barn när vi var på Getterön och herrarna åt glass och var på sina bästa rethumör på varandra. Skönt att ha lite bilder att drömma sig tillbaka på. Mönsterpapprena kommer ifrån My Minds Eye.

Posted by Picasa

fredag 3 september 2010

Packningsdags!!



Fredagkväll vad härligt. Imorgon väntar scrapträff hos Ann-Louise och det ska bli jättekul. Håller på att packa "allt" som ska med och det verkar att bli en hel del. Ni får ha en trevlig helg för det ska jag.
Posted by Picasa

Två tokisar


Här är ett underbart kort från när vi var i Branäs och åkte skidor. Melvin och Filippa tröttnade en dag i backen på att åka skidor och åkte snowracer istället. Här är en bild när de har sin egen lilla showstund i pulkabacken. Visst är de söta?? Mönsterpapprena kommer ifrån My Minds Eye och jag gillade verkligen kombinationen röd, turkos, svart och vitt.
Posted by Picasa