fredag 30 juli 2010

Rosa rosa rosa

Passar bra att sitta vid datorn idag när det är riktigt höstväder utanför dörren. Jag vill ha tillbaka sommaren och det är nu med detsamma. Här har jag gjort ett beställningkort i rosa. Papprena kommer ifrån Inkido och flickan med hunden kommer ifrån Magnolia. Iris är utstansat med alfabetet Maddie Anne. Nu ska det bakas pannkakor till två underbara ungar och en hungrig mamma.

Posted by Picasa

Layout i svartvitt

Här har jag gjort en layout av en del av stämplarna som jag köpte på senaste scrapträffen. Det enda pappret på layouten förutom den vita cardstocken är den lilla biten svart wellpapp som sitter under fotot. För att få lite effekt på det vita pappret så har jag sprayat med perfect pearl tyvärr så syns det inte på bilden.

Posted by Picasa

En god fika med gott sällskap är aldrig fel

Har precis varit på en fantastisk fika hos mina barn i deras Pippitält. Jag kan lova att det inte var gott om plats för benen men vad gör man inte för en god fika. De har stora planer för att sova i tältet inatt vi får väl se hur det blir. Sagoböckerna är på plats likaså ficklampan, kuddarna, gosedjur, pyjamasar och kudde. Vi får hoppas att det är Isac som ska läsa saga för Melvin. Är det Stefan som står för sagoläsningen så blir det nog lite problem med att få plats alla tre. Själv ska jag ut ikväll med mina systrar och en faster och äta en bit mat och bara umgås och det ska bli hur gott som helst.

Posted by Picasa

Skogens guld

Har precis rensat och förvällt en sådär 4 liter kantareller. Jag har den stora förmånen att ha en arbetskamrat som inte tycker om kantareller men så gärna plockar dem. Tack så mycket Michelle du är guld värd. Jag tycker att det är helt otroligt gott och njuter av att äta dem. En kantarellpaj är aldrig fel.

Posted by Picasa

torsdag 29 juli 2010

Kort till en liten kille

Den här stämpeln är bara för söt och passar helt perfekt till lille William som fyller 1 år.
Stämpeln kommer från Penny Black.
Nu ska det bakas muffins till barnkalaset i eftermiddag. 11 killar och 4 tjejer. Det kan bli livat.
Tur att jag har en man som tycker att det är här toppen.


Posted by Picasa

onsdag 28 juli 2010

Kort till en tonåring

Idag har jag pysslat fast att det har varit helt underbart väder. Har lite beställningkort som ska göras men det tog lite emot idag när solen lyste. Resten av familjen gick till sjön och tog sig ett dopp och det gjorde de helt rätt i.
Mönsterpapprena som är använda på kortet kommer ifrån My Minds Eye.
Killar i den här åldern är inte speciellt lätt att göra kort till.

Elgitarren som hänger i bandet är helt underbar.
Posted by Picasa

söndag 25 juli 2010

Äntligen är mina väggord på plats

Äntligen har de kommit upp på väggarna. Det har legat en lång tid in sin lilla låda men nu var det dags.
Vad det piffade upp de tråkiga kala väggarna. Kan bara säga att jag blev supernöjd med resultatet. Sovrummet har fått sig en rejäl förvandling de sista dagarna och det känns nu riktigt ljust och somrigt.



Den andra texten hamnad vid ingången till gillestugan i källaren. Men där var det lite mer pill att få det att fästa eftersom väggarna har lite struktur. Men med lite tålamod och med lite gott humör och inga barn som ville ha uppmärksamhet så gick det riktigt bra.


Posted by Picasa

lördag 24 juli 2010

Ny dag och nya möjligheter

Härligt..... en ny dag med nya möjligheter kan det bli bättre. Finns många alternativ vad man ska hitta på idag. Antingen så blir det att förbereda för att Isac fyller 7 imorgon. Toblerone tårta är beställt så den ska jag försöka fixa till idag. Ett annat alternativ är att försöka att få lite beställningskort gjorda och ett tredje alternativ är att inta hängstolen på altanen och bara vara och kanske läsa en bra bok. Klurigt......tror det blir en liten kombinationa av alltihopa. Stefan klipper häcken men det var jag inte riktigt sugen på att hjälpa till med. Tur att vi har vår lille Melvin som så gärna hjälper till och arbetar.


torsdag 22 juli 2010

Vad ska man göra idag?

Idag är det en sån där mellandag när man kan inta altanen och sin vilstol och bara läsa en bok och njuta av sommarregnet. Men jag hoppas på lite energi så att jag kan få satt upp min nya gardiner lagt på det nyinköpta överkastet och få upp lite fotografier på väggarna. Vi får se vad dagen utvisar.....


måndag 19 juli 2010

Födelsedagskort

Har varit i pysseltagen igen och gjort ett födelsedagskort. Denna stämpeln är verkligen jättesöt. Mönsterpappret kommer ifrån Bo Bunny. Materialet som är använt på kortet är köpt hos Scrap & Korthuset och Magnolia.


söndag 18 juli 2010

En riktig sommarlayout

Här är det den äldste sonen som är ute på havet och flyter runt på luftmadrass. Detta är lycka i hög grad. Det gulprickiga pappret kommer från My Minds Eye och heter Colorful Umbrellas och det rödrutiga heter Cute Engaging. Journalingrutan och alla dekorationer finns hos Scrap & Korthuset.


Semester är underbart


Semester visst är det underbart........precis hemkommen efter några dagar uppe i Lidköping och Hedemora. Passade på att besöka mamma och pappa när de var iväg med husvagnen. Det är inte riktig sommar om man inte får campa någon natt. Tack Jenny och Mikael för att vi fick komma och besöka Er det är alltid lika trevligt. På hemvägen blev det ett besök på Äventyrslandet i Götene till barnens stora förtjusning.


söndag 11 juli 2010

Fantastisk sommarkväll

Efter dessa två fantastiska dagar med kreativitet avslutades lördagen med Getterön 5:e vik där vi åt god pizza fiskade krabbor och umgicks med vänner. Några krabbor lyckades vi att få upp. En helt underbar sommarkväll sådana vill vi ha många av under vår semester.



Scrapträff

Hemma igen efter en mycket trevlig scrapträff i Kungsbacka. Deltog i lite utmaningar och vann juryns pris i utmaningen bad och vatten och blev jätteglad. Hittade underbara charms på mässan bland annat denna lilla flip flop sko som fick pryda denna sommarlayout. Här har ni layouten som jag vann med.
Förutom badtermometern som jag vann från Atea så vann jag mönsterpapper och blommor som Creativa hade skänkt. Tusen Tack för priserna.

torsdag 8 juli 2010

Packa packa packa


Imorgon ska jag och Josefin iväg på Scrapträff och det ska bli superkul. Alltid svårt att veta vad och hur mycket man behöver ha med sig. Många kilo blir det. Ska bli kul med lite ny inspiration och träffa lite människor med samma intresse.

onsdag 7 juli 2010

Varberg är en fantastisk stad


Varberg är härlig sommarstad. En vacker kväll med en promenad runt strandpromenaden det är bra för själen. Barnen kan plaska i vattnet på barnens badstrand och själv kan man bara sätta sig och njuta att den fantastiska utsikten. Har ni inte besökt denna underbara stad så har ni ett bra tips.


måndag 5 juli 2010

Ett litet hus

Det här var kul att göra. Ett litet fågelhus som man kan fylla med godis eller något annat roligt när man ska gå bort. Papprena som kortet är gjort av kommer från Inkido och heter Drömmar-Rand rosa och Drömmar-Prickar rosa.


Gästbok

Här har jag gjort en gästbok till en arbetskamrat. Underbara sidor i boken som kändes som en blandning av tyg och papper. Bröllopet skulle gå i svart och champagne och resultatet blev så här.

Kort till goda vänner

Här har jag använt en av mina favoritstämplar. Jag tycker att den är helt underbar. Det prickiga pappret kommer ifrån BoBunny och stämpeln kommer ifrån Inkido. Blommorna är från Reprint.


Födelsedagskort

Här har jag gjort ett födelsedagskort i rosa och lite vintageinspirerat. Tags är väldigt roligt att göra. Stämplarna som är på tagsen kommer ifrån Inkido och kompassen kommer ifrån Reprint. Bokstäverna är utstansade med alfabetet Maddie Anne från Quickutz. Mönsterpappret kommer ifrån Prima Marketings kollektion Flights of fancy och heter Tiptoe. Ett otroligt vacker papper med fjärilar på. Materialet som är på kortet hittar du hos Scrap & Korthuset.


Välkommen till världen kort

Här har jag gjort ett välkommen till världen kort. Är helt förälskad i den här stämpeln kan bero på att jag har en förkärlek till stjärnor. Märks nog på mina barns rum. Mönsterpappret är från Ladybug and Friends och heter Thankful. Stansat med Martha Stewarts Doily Lace och stjärnorna är gjorda med Quickutz.


Krabbfiske vid havet

Här har vi varit på Getterön och fiskat krabbar och tur hade vi. Många krabbor fick vi upp och kunde titta närmare på i spannen. Spännande tyckte barnen. Ibland behövs det inte mycket för att barnen ska vara nöjda och glada. Det gäller att njuta av alla sommardagar som bjuds.

fredag 2 juli 2010

Kul att gör egna blommor




Kul att kunna göra sina egna blommor. Ibland tycker man att ingenting av allt som man har passar...då är det perfekt att tillverka sina egna blommor. Det som behövs är ett papper 3 retroblomman stansar i olika storlekar en brads och en liten vattenflaska. Sedan är det bara att tuta och köra. Lycka till!




Dopkort till en liten tjej

Här har jag använt Penny Blacks kattstämpel med ballonger. Stämpeln på dopdagen kommer ifrån Inkido. Kortet blev riktigt gulligt och jag hoppas att kunden blev nöjd.


Receptbok

Nu har jag varit i pysseltagen och gjort en receptbok. Muffinsstämpeln kommer ifrån Magnolia.
Får se vad vi ska fylla den med för godsaker . Här kommer ett recept som finns i den och det kan passa bra nu till grillningen.

Kall basilikasås
1 creme Fraiche
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta

Allt mixas tillsammans. Fix och färdigt. Lycka till!


Kort

Här har jag gjort ett kort med 2 stycken Magnoliastämplar. Mönsterpappret kommer ifrån Maja Design.

Ett kort till en nyfödd liten tjej







Har idag gjort ett kort till min arbetskompis som precis har blivit mormor. Det blev ett gulligt litet kort med en Magnolia stämpel som jag har färglagt med Distress Ink. Textstämplarna kommer ifrån Inkido. Mönsterpapprena kommer också ifrån Inkido och heter Drömmar-Stjärna och Drömmar-Rand helt underbara papper.